Voorbereidingen ’opwaardering’ recreatiegebied De Hulk van start

Eerdere werkzaamheden in het recreatiegebied.© Foto Recreatieschap Westfriesland

Martijn Mak
Hoorn

Aannemer K_Dekker uit Warmenhuizen is gestart met de voorbereidingen voor de ’opwaardering’ recreatiegebied De Hulk. De komende weken verschijnt groot materieel in het gebied.

Het beoogde doel is om het gebied aantrekkelijker te maken voor recreanten. Wandelpaden, een brug en een vlonderpad door het rietveld zorgen binnendijks voor een grotere natuurbeleving, aldus opdrachtgever Recreatieschap Westfriesland. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij een provinciale subsidie.

Door natuurvriendelijke oevers en aanplant van onder andere riet, wil het schap de biodiversiteit verhogen. Ook komt er een vispaaiplaats die aansluit op de ’visvriendelijke’ waterinlaat. Bezitters van kleine bootjes kunnen in de toekomst gebruik maken van een inlaat. Binnen- en buitendijks land gaan bovendien beter op elkaar aansluiten. Dan gaat het over de toekomstige fiets- en wandelroute tussen Hoorn en Amsterdam en het stadsstrand.

Eind maart klaar

Volgens planning gaat de ’opwaardering’ in de tweede week van januari beginnen. Naar verwachting zijn deze eind maart gereed. Volgens het recreatieschap wordt overlast tot een minimum beperkt. ’Afsluiting van een parkeerterrein wordt tijdig met borden aangegeven.

De werkzaamheden zijn vanaf januari op de site van Recreatieschap Westfriesland te vinden.

Lees ook: Hoorn wil vaart maken met aanleg van vier nieuwe fiets- en wandelverbindingen tussen toekomstig stadsstrand en wijk Grote Waal

Lees ook: De Hulk bij Hoorn straks stuk aantrekkelijker voor recreanten

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen