Clevers Concept Store in Hoorn op lijstje ’leukste winkels voor duurzame cadeaus’ van NS

Agnes in haar ’concept store’.© Foto aangeleverd

Van onze verslaggever
Hoorn

De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft een lijstje van de tien leukste winkeltjes voor duurzame cadeaus gepubliceerd. Daarin heeft ook Clevers Concept Store in Hoorn een plekje gekregen.

Clevers winkel is gevestigd aan de Kruisstraat (’7 minuten lopen of 4 minuten met de OV-fiets, aldus de NS). De eigenaresse struint het hele land af op zoek naar duurzame producten die zij kan verkopen. Bij haar vindt je onder meer herbruikbare tissues, handgemaakte kaarsen en tandpastatabletten, om maar iets te noemen. De NS noemt, naast het duurzame assortiment, nog een pluspunt: cadeaus worden ingepakt met gerecycled papier.

Eigenaresse Agnes Clevers was blij verrast toen zij het nieuws van de NS hoorde. „Ik had het niet verwacht, er zijn zo veel duurzame winkels in Nederland. Dat ze mij er dan uitpikken, geeft een gevoel van erkenning.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Agnes Clevers (met grijs mondkapje) ontvangt verschillende deelnemers van een duurzaamheidswandeling.© Archieffoto Faralda Houthuijsen

Geen uitverkoop

Ze legt uit hoe zij zo’n beetje te werk gaat. „Ik doe het helemaal op mijn manier en niet zoals de regeltjes zijn. Ik koop breed in en houd nooit uitverkoop. Ik heb mijn huur en veel kosten. Mijn eerlijke producten gaan niet voor bodemprijzen weg, ik begrijp niet hoe anderen dat doen.” Ook heeft zij intensief contact met veel van haar leveranciers. „Ik vind het belangrijk dat zij op dezelfde manier met producten omgaan als ik. Niet zomaar dingen weggooien. En liever lokaal dan uit China.”

Lees ook: Week zonder afval: stappenteller aan voor duurzaam ommetje Zero Waste in Hoorn. ’Hier kijkt niemand gek op van meegebracht bakje’

Lees ook: Herstel van kleding wordt duurder dan kopen: snel gekocht, snel weggegooid

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen