Aparte steigers voor zwemmen en aanmeren boten bij strekdam ter hoogte van Galgenbocht in Hoorn

Impressie van de steiger bij de strekdam.© Beeld gemeente Hoorn

Martijn Mak
Hoorn

Aan de strekdam ter hoogte van de Galgenbocht worden twee aparte steigers voor zwemmers en het aanleggen van boten gerealiseerd. Dat blijkt uit de ontwerpen die zijn goedgekeurd door burgemeester en wethouders van Hoorn.

Het opsplitsen van de steigers waarborgt de veiligheid voor de boten en zwemmers, aldus het college. Het zwemwater rondom de zwemsteiger zal bovendien duidelijk aangegeven worden, onder meer met ballenlijnen. Op deze steiger kunnen recreanten - ook personen die minder mobiel zijn - dicht bij het water verblijven.

Laad- en losplek

Aan de botensteiger, waar wel nog een uitgebreide vergunningsprocedure voor nodig is, kunnen maximaal tien boten van maximaal tien meter lang afmeren. De bedoeling is dat badgasten hier afgezet kunnen worden, de boten mogen niet permanent blijven liggen. Ook zal een laad- en losplek worden aangewezen, waar een watertaxi bijvoorbeeld gasten kan afzetten of ophalen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Bij de strekdam komen aparte steigers voor zwemmers en boten.© Beeld gemeente Hoorn

De investeringen in de steigers vallen binnen het budget van de gemeente (iets minder dan 1,3 miljoen euro). De provincie heeft voor de zwemsteiger 500.000 euro subsidie beschikbaar gesteld. In de zomer van 2024 moeten de steigers klaar zijn, want dan wil de gemeente het stadsstrand volledig gaan openen.

Lees ook: Inrichting stadsstrand Hoorn van start: badgasten kunnen naar verwachting in juli volgend jaar handdoekje uitrollen

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen