Kerstbomeninzameling in Beverwijk en Heemskerk: wanneer, waar en hoe?

Afgedankte kerstbomen in de Koningstraat.© Archieffoto Richard Stekelenburg

Richard Stekelenburg
Beverwijk-Heemskerk

Ben je je kerstboom inmiddels al zat? Hou nog even vol. De gemeenten Beverwijk en Heemskerk halen begin dit jaar kerstbomen gratis op.

Heemskerk

Heemskerk doet dat tussen woensdag 4 en woensdag 11 januari van wijk tot wijk. OP 4 januari wordt er opgehaald in Broekpolder, 5 januari in Zuidbroek en Oosterwijk, 6 januari in Boven de Baandert, 9 januari in Duin tot Dorp, 10 januari in het hart van Heemskerk en 11 januari in Van Acker tot Burcht. Op de inzameldag van de wijk mag je je kerstboom vanaf 7.00 uur ’s ochtends neerleggen bij de ondergrondse containers of de verzamelplaatsen van de rolcontainers. Een erkend bedrijf zal de kerstbomen daarna versnipperen voor het maken van compost en groen gas.

Beverwijk

In Heemskerk hoort de kerstboomverbranding tot het verleden. Dat geldt ook voor Beverwijk. Daar worden de bomen allemaal ingezameld op één middag: woensdag 11 januari van 13 tot 17 uur. De gemeente heeft daarvoor zes inzamellocaties aangewezen: het Willem-Alexanderplatsoen, de Markt, het Kuenenplein, op de hoek Cnossenhof/Burgemeester Bruinsmalaan, de Louis Davidslaan en op de Dorpsweide in Wijk aan Zee.

Beverwijke biedt inwoners een tweede kans mocht de 11e niet haalbaar zijn. Op zaterdag 14 januari mag je je boom ook bij elk inzamelpunt voor ondergronds afval neerleggen.

Lukt dit allemaal niet of kun je gewoon niet zo lang wachten: inwoners van zowel Heemskerk als Beverwijk kunnen met hun boom ook terecht bij het afvalbrengstation in Beverwijk.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen