Top 2000: Den Helder houdt van rauw, Texel is sentimenteel, Hollands Kroon en Schagen horen graag Billy Joel

Theun de Winter, de reden dat het nummer ’Terug naar de kust’ torenhoog in de Top 2000 van Texel staat.© Archieffoto Sanne Brugemann

Lars van der Bel
Schagen

In Schagen en Hollands Kroon zijn ze net iets gekker van Billy Joels ’Piano Man’. In Den Helder doet ’Master of Puppets’ van Metallica het opzienbarend goed. En op Texel hebben ze wel een hele vreemde voorkeur.

De Top 2000 is al een paar dagen bekend, maar nu is ook te zien waar de mensen wonen die gek zijn van Queen, of het nu vooral mannen of vrouwen zijn die op ’Wish you were here’ van Pink Floyd stemmen (vrouwen) en wat favoriete nummers per leeftijdscategorie zijn. Ook te zien: de top 10 per gemeente.

Door de bank genomen kennen de ranglijsten hier weinig verschil ten opzichte van het landelijk gemiddelde: ook in de Noordkop-gemeenten vallen Pearl Jam, Pink Floyd en the Eagles in de smaak. Wel opzienbarend: volgens Texel staat het nummer ’Terug naar de kust’ van Maggie MacNeal op de zesde plek van beste nummers ooit, terwijl het volgens de meeste Nederlanders niet in de Top 2000 thuis hoort.

„Dat nummer is geschreven door de op Texel opgegroeide Theun de Winter”, weet onze correspondent ter plaatse Anja Roubos. „En bij de viering van 600 jaar stadsrechten kwam Maggie MacNeal het nummer hier op Texel zingen. Daarmee is het nummer ’Terug naar de kust’ voor de meeste bewoners van het eiland onlosmakelijk verbonden met Texel.”

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.