’Stop de armoede’. Tweede Kamerlid SP praat over extreem hoge energielasten

Peter Kwint tijdens de Jeugdzorg demonstratie© Foto Joshua Versijde

Tanja Koopen
Enkhuizen

SP-Tweede Kamerlid Peter Kwint doet maandag Enkhuizen aan met de SP-Kosten Omlaag toer.

Kwint gaat in De Nieuwe Doelen in gesprek met inwoners over de extreem hoge energielasten waar menigeen mee worstelt, en de gevolgen voor het dagelijks leven, maar ook over het weer in eigen handen nemen van energiebedrijven.

De tournee is onderdeel van het actietraject ’Stop de Armoede’. De SP houdt zich al geruime tijd bezig met acties om aandacht te vragen voor de snel groeiende armoedeproblematiek in de regio. Daarvoor is te weinig aandacht, stellen fractievoorzitters Margreet Keesman in Enkhuizen en Monique de Vogel in Stede Broec.

(Tekst gaat door onder de foto)

Monique de Vogel, SP.© Foto aangeleverd

,,Wij willen verder kijken dan het plakken van pleisters en plakband. We moeten kijken naar de oorzaken van de groeiende armoede en alternatieven bieden.’’

Kwint zal vertellen over de wens om van de energievoorziening weer een publieke voorziening te maken. De SP is gestart met een volkspetitie om dit mogelijk te maken.

Forum

Onderdeel van de avond is een forumdiscussie met de zaal over gevolgen en aanpak van de armoede in deze regio.

De bijeenkomst in De Nieuwe Doelen start om 19.30 uur. Mensen hoeven zich niet aan te melden.

Lees ook: Duizenden gezinnen in West-Friesland hebben dagelijks te maken met ’crisis in de portemonnee’. SP pleit voor een gezamenlijk armoedebeleid

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen