Drie daders van bedreiging en diefstal in Heerhugowaard herkenbaar in beeld als ze zich niet snel melden bij de politie

Henk-Jan den Ouden
Heerhugowaard

De drie jongens die een man dwongen bij een pinautomaat in Heerhugowaard geld op te nemen, moeten zich binnen twee weken melden. Zo niet, dan gaat de politie herkenbare foto’s van hen publiceren.

De jongens spraken de man op 22 september aan, toen hij naast zijn in de Taxuslaan in Heerhugowaard geparkeerde auto stond. Ze bedreigden hem met een steekwapen en eisten geld. De 25-jarige man moest met zijn auto naar het Stationsplein rijden om daar geld op te nemen bij een pinautomaat.

Lees ook: Gemaskerde mannen met een steekwapen dwingen man om geld te pinnen in Heerhugowaard

Terug in de auto wist hij aan de drie jongens te ontsnappen door uit het voertuig te springen. Hij zag op straat iemand lopen en riep om hulp. De daders stapten ook uit en gingen er met het buitgemaakte geld snel vandoor in de richting van de Nelson Mandelastraat. Ze zijn niet meer gevonden.

Mondbedekking

Ze waren alle drie rond de achttien jaar oud, ongeveer 1,80 meter lang en met een slank postuur. Ze hadden alle drie een capuchon over hun hoofd en droegen mondbedekking. Eén van hen droeg een groene jas.

De politie heeft foto’s van hen gepubliceerd, maar daarop is hun gezicht nog niet te zien. Als ze zich over twee weken nog niet hebben gemeld, worden ze wel herkenbaar afgebeeld.

Een van de daders in beeld.© Foto politie

Camerabeeld van een van de daders.© Foto politie

Een van de daders van de zijkant.© Foto politie

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.