FC Uitgeest gaat na dit seizoen niet verder met trainer Hilmar de Groot. Ralph Blom vertrekt bij FC Castricum

Hilmar de Groot.© Foto Ron Pichel

Van onze verslaggever
Beverwijk

Trainer Hilmar de Groot neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van FC Uitgeest. Ook FC Castricum gaat op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Het contract met Ralph Blom wordt niet verlengd

De Groot is bezig aan zijn derde jaar bij de eersteklasser uit Uitgeest. De FC kent een uiterst moeizaam seizoen, nadat handhaving de laatste jaren geen probleem was.

Een flink aantal selectiespelers stopte voor de zomer of vertrok naar een andere voetbalvereniging. Met maar twee punten uit tien wedstrijden staat de ploeg laatste; degradatie lijkt inmiddels onvermijdelijk. „Hilmar de Groot maakt het seizoen af en wij gaan op zoek naar een nieuwe trainer”, aldus bestuurslid Frits Walsmit. Zondag speelt Uitgeest in Castricum de derby tegen Vitesse’22.

FC Castricum maakte bekend dat de verbintenis met hoofdtrainer Ralph Blom niet verlengd wordt. Blom was de afgelopen drie seizoenen samen met Felix Aerts verantwoordelijk voor de selectie van de zaterdag derdeklasser. Aerts is inmiddels ook hoofd jeugdopleiding bij de FCC. De club was tevreden over Blom, maar denkt dat drie jaar het maximum is voor een hoofdcoach.

Felix Aerts (links) en Ralph Blom (rechts) bij FC Castricum.© Foto Ron Pichel

Op dit moment staat de club op de achtste plek met dertien punten uit tien wedstrijden. In seizoen 2021-2022 miste de ploeg op een doelpunt na de nacompetitie. Het bestuur gaat op zoek naar een ambitieuze nieuwe hoofdtrainer, die de opdracht krijgt om de club naar de tweede klasse te loodsen.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen