Huurster moet huis uit vanwege prostitutie. Vrouw biedt betaalde seks aan om drugsverslaving te betalen

Betaalde seks in een huurhuis: dat mag niet van de corporatie en ook niet van de rechter.© Archieffoto ANP

Martijn Gijsbertsen
Alkmaar

Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland mag een huurster op straat zetten, omdat zij vanuit de woning seksuele diensten aanbood. Dat heeft de kortgedingrechter in Alkmaar beslist.

De woningbouwvereniging was naar de rechter gestapt, nadat zij in september via handhavers van de gemeente Alkmaar signalen kreeg dat de vrouw de woning gebruikte voor prostitutiedoeleinden. Zij deed dit volgens de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) om met de verdiensten haar drugsverslaving te kunnen bekostigen.

Omdat deze activiteiten illegaal hebben plaatsgevonden en in strijd zijn met het huurcontract, heeft Woonwaard de vrouw de mogelijkheid geboden zelf het huis te verlaten en de overeenkomst op te zeggen. Daaraan is geen gehoor gegeven.

Dwangsom

Via een spoedprocedure bij de rechter is vervolgens ontruiming van de huurwoning geëist. Elke dag dat dit niet is gebeurd en de sleutels niet zijn ingeleverd, krijgt de vrouw een dwangsom van 250 euro opgelegd, met een maximum van 5000 euro. Haar bewindvoerder is hiervan op de hoogte gesteld.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.