Deel Parijs in het donker door stroomstoring

ANP Producties | Bron: ANP
Parijs

Zo'n honderd straten in verschillende wijken van Parijs zaten donderdagavond enige tijd in het donker. De stroom in de Franse hoofdstad viel uit door schade aan het elektriciteitsnet. Ook in en rondom het stadhuis van Parijs gingen de lichten plotseling uit, meldt de Franse krant Le Figaro.

Een beschadiging aan een transformator van netbeheerder Enedis veroorzaakte de stroomstoring rond 22.15 uur. Op het hoogtepunt zaten meer dan 125.000 huishoudens in Parijs zonder stroom. Bijna een uur nadat de storing begon was het grootste deel van de getroffen woningen weer voorzien van elektriciteit.

Op sociale media deelden veel Parijzenaren beelden van straten in het donker. "Zoiets heb ik nog nooit gezien. Lang leve de kaarsen", schreef een gebruiker op Twitter.

De Franse regering waarschuwde eerder dit jaar voor mogelijke onderbrekingen in de stroomvoorziening bij tijdelijke tekorten. Naast de hoge gasprijzen kampt het land met uitgeschakelde kernreactoren vanwege langer dan gepland onderhoud. Premier Elisabeth Borne liet eerder deze week echter weten dat Frankrijk de winter doorkomt zonder noodgedwongen stroomuitval.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.