Glenn Botman gaat nooit meer weg bij Beverwijk: ’Het is voor mij de mooiste club uit de regio, ik ben hier happy’

Ron Weinbrecher
Beverwijk

Glenn Botman (31) heeft enkele omzwervingen achter de rug, maar inmiddels weet hij het zeker: ,,Ik ga niet meer weg bij Beverwijk. Ik ben gewoon happy, het is voor mij de mooiste club uit de regio.”

Botman speelde bij Odin’59, Velsenoord en Kennemers. ,,In alles werd het wat minder bij De Kennemers. De gezelligheid in de kantine, de trainingsopkomst. Voordat ik bij De Kennemers speelde heb ik ook bij Beverwijk gespeeld en ik besloot wat trainingen te gaan bekijken. Wat ik zag beviel me. Een prima sfeer en veel mensen op de training. Achteraf kan ik concluderen dat het een gouden zet was om terug te keren.”

Een volle kantine op wedstrijddagen en elke twee weken een zanger, de Heemskerker vindt het mooi. ,,Laatst hebben we met de selectie Sinterklaas gevierd en we bekijken de wedstrijden van het Nederlands elftal met elkaar”, vertelt de middenvelder, die ervan overtuigd is dat die spirit in de ploeg Beverwijk behoedt voor degradatie. ,,Op basis van voetbalkwaliteiten zijn er misschien betere clubs, maar qua strijdlust doen we voor niemand onder in de derde klasse.”

Beverwijk moet minimaal achtste worden om uit de problemen te blijven. ,,Absurd’’, zegt Botman daarover. ,,Maar het is wel de realiteit.” De ploeg staat momenteel op de elfde plaats. ,,We moeten snel punten pakken. Dat gaat ook gebeuren, want ons veldspel is verbeterd, we groeien naar elkaar toe. Als we dat combineren met negentig minuten keihard knokken, blijven we in derde klasse. Maar we mogen geen wedstrijd verzaken.’’

Beverwijk - ADO’20

,,We gaan ons revancheren voor de 1-4 nederlaag tegen OFC. We speelden in die wedstrijd niet slecht, maar benutten de kansen niet. Ik verwacht dat we 2-1 winnen. ADO’20 is een goed voetballende ploeg, maar erg jeugdig, daar is dat team op te pakken.”

Reiger Boys - DEM

,,Reiger Boys is voetballend beter, maar achterin kwetsbaar. Daar valt wat te halen voor DEM. De voetbalkwaliteiten geven hier evenwel de doorslag, ik denk aan een 3-2 voor Reiger Boys.”

Overbos - Jong Hercules

,,Jong Hercules wint met 1-3. Ik heb gehoord dat De Kennemers wil fuseren met Jong Hercules. Dat zou voor beide clubs niet gek zijn. Voor Beverwijk speelt een fusie niet meer, het is een mooie gezonde vereniging geworden.”

Ralph Blom, trainer van FC Castricum, voorspelde vorige week één wedstrijd goed.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Glenn Botman (Beverwijk)

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen