Kwadjo Boateng na dit seizoen weg bij tweedeklasser BFC

Kwadjo Boateng.© Archieffoto

Bussum

Trainer Kwadjo Boateng is bezig aan zijn laatste seizoen bij BFC. Hij vertrekt na vier jaar bij de tweedeklasser.

,,We vinden het jammer dat er een eind komt aan het ’tijdperk Boateng’’’, verklaart bestuurslid voetbaltechnische zaken Gertjan van Toorn op de website van de club. ,,Maar we hebben het volle vertrouwen in een goede afronding van het huidige seizoen, waarin BFC nog meedoet om alle prijzen.’’

Boateng streek in de zomer van 2019 neer aan de Meerweg en veroverde meteen een periodetitel in zijn eerste seizoen, dat als gevolg van corona echter voortijdig werd afgebroken. Datzelfde gold voor zijn tweede jaar in Bussum. Vorig seizoen was zijn elftal in een verwoede titelstrijd met De Meern verwikkeld, maar trok het uiteindelijk aan het kortste eind, om ook in de nacompetitie de felbegeerde promotie naar de eerste klasse mis te lopen. En ook deze jaargang draait BFC weer bovenin mee.

Boateng: ,,Ik heb het erg naar mijn zin bij BFC en ben trots op hoe we ons als team en als club op voetbalvlak ontwikkelen. Maar voor mijn eigen ontwikkeling is het goed om iets anders te gaan doen. Mijn ambities zijn onveranderd. We gaan er een mooi seizoen van maken, daar zal ik alles aan doen.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen