Fractie Tonnaer wil aanlichtmasten in Hoorn weg: ’Lichtmasten veranderen Roode Steen in Cruyff Court’

De lichtmast op het Roode Steen.© Foto Mediahuis/Eric Molenaar

Ricky Mohabbat
Hoorn

’De plaatsing van de vier lichtmasten heeft de Roode Steen veranderd van een historisch plein in een soort van Cruyff Court’, dat laat fractievoorzitter Roger Tonnaer in een brief aan het college van B & W weten.

Fractie Tonnaer wil dat de lichtmasten op de Roode Steen verdwijnen. Volgens hem maken de lichtmasten het plein nog rommeliger en verkleinen ze voor het oog de meest historische plek in Hoorn.

Monumenten

Fractie Tonnaer is al jaren een groot voorstander van het aanlichten van monumenten in Hoorn. Daarom wil zij de gemeente aansporen door te gaan met het aanlichten van monumenten en het plaatsen van bloemmanden aan lantaarns en bruggen. ’De wijze waarop monumenten worden aangelicht op de Roode Steen is echter een aanfluiting. Daarom vragen wij u deze zo snel mogelijk, nog voor de ingebruikname van de masten, te verwijderen’, schrijft Fractie Tonnaer.

Volgens Tonnaer zijn de lichtmasten harder nodig bij een van de sportverenigingen voor het verlichten van hun sportvelden. ’Veel verenigingen ontbreekt het aan de financiële middelen voor het aanschaffen van goede veldverlichting’.

Aanlichten zeven Hoornse monumenten blijkt 862.000 euro te kosten; DRP stelt opnieuw vragen over aanbesteding

Lees ook: Aanlichten monumenten is pure geldverspilling, laat dat licht uit!

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen