Nieuwe klus voor Peter Rehwinkel. Eerste burgemeester Dijk en Waard gaat weer aan de slag als waarnemer in fusiegemeente

Peter Rehwinkel.© Archieffoto Erna Faust

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

Peter Rehwinkel wordt voor de zesde keer burgemeester. De oud-burgemeester van onder andere Bergen en Dijk en Waard is benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee.

Voorne aan Zee is een fusiegemeente in Zuid-Holland met in totaal 73.000 inwoners, waarin de huidige gemeenten Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne opgaan. Rehwinkel zal met ingang van 1 januari aan de slag gaan.

Voor een fusiegemeente is het de gangbare praktijk om een waarnemend burgemeester aan te stellen, mede gezien de duur van de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester en omdat de nieuwe gemeenteraad het profiel van de kroonbenoemde burgemeester moet opstellen.

Voor Rehwinkel is dit geen onbekend terrein aangezien hij op 1 januari 2022 nog burgemeester werd van de fusiegemeente Dijk en Waard. In juli werd hij opgevolgd door Maarten Poorter. Rehwinkel was daarvoor al waarnemend burgemeester in de gemeente Bergen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.