Concert van Philip Lassiter in De Vorstin begint paar uur later vanwege Oranje. Spant! krijgt vanwege wedstrijd tegen Argentinië nauwelijks kaartjes retour

De Vorstin houdt vrijdagavond rekening met voetballiefhebbers.© Foto Studio Kastermans

Joyce Huibers
Hilversum/Bussum

Maanden geleden kaartjes gekocht voor een toffe show op vrijdag 9 december in het theater of poppodium, speelt precies dan het Nederlands elftal haar kwartfinale wedstrijd op het WK. Een dilemma voor velen, merkten ze bij De Vorstin in Hilversum. En dus is het geplande concert van Philip Lassiter een paar uur opgeschoven.

Het poppodium kreeg de afgelopen tijd veel vragen over de starttijd van de show en de voetbalwedstrijd Nederland – Argentinië. Daarop werd in overleg met de artiest besloten het concert pas om 22.00 uur te laten beginnen. Als het goed is na het eindsignaal van de wedstrijd.

Geen noodzaak

Spant! in Bussum heeft vrijdagavond zelfs twee voorstellingen gepland staan, maar die gaan gewoon door op de geplande tijd van 20.15 uur. „We hebben maar zo’n vijftien tot twintig kaartjes teruggekregen voor beide voorstellingen ’s avonds. Dat valt dus heel erg mee”, zegt directeur Paul Haighton. „Daardoor voelden we ook geen noodzaak om eventueel te schuiven met aanvangsttijden.” Haighton heeft wel meteen even gekeken hoe de eventuele volgende speeldata van Oranje vallen. „Dinsdag is de halve finale, dan hebben we geen voorstellingen gepland staan. En op de finaledag, mocht het Nederlands elftal dat halen, is er in de middag een kindervoorstelling die ruim op tijd is afgelopen.”

Voor het sfeertje zet het theater vrijdagavond wel een tv-scherm in de voyer. Bezoekers van het Pink Floyd Project in de grote zaal kunnen dan in ieder geval in de pauze even kijken hoe Oranje ervoor staat. Haighton: „In principe zijn de voorstellingen ruim na het eindsignaal pas klaar, maar het kan ook zomaar uitdraaien op verlenging en strafschoppen.” Voor de voetballiefhebbers bij Lassiter in De Vorstin is dat dan weer niet te hopen. Die missen dan alsnog het spannendste gedeelte.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen