De Papierwinkel in Hillegom staat klaar voor gratis hulp bij alle lastige ’papierzaken’

De vrijwilligers van De Papierwinkel bijeen, bij de feestelijke start van het initiatief. Vierde van links coördinator Anja Rijerkerk.© Foto Corine Zijerveld

Hillegom

Wie hulp kan gebruiken bij het invullen van formulieren, het lezen van moeilijke brieven of andere ’papierzaken’ kan voortaan voor hulp aankloppen bij De Papierwinkel in Hillegom.

De Papierwinkel is een samenwerking van Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Schuldhulpmaatje Hillegom, Humanitas Rijnland en Welzijnskompas. Iedere dinsdagmiddag van 15.00 tot 17.00 zitten in de Hillegomse bibliotheek aan de Sportlaan vrijwilligers van De Papierwinkel klaar om hulp te bieden.

Afspraak

,,Vooraf een afspraak inplannen is wel zo handig’’, vertelt Anja Rijerkerk, coördinator van het initiatief. ,,Dat kan door tijdens de openingsuren even binnen te lopen bij de bieb, of telefonisch op nummer 023-5115413. De Papierwinkel helpt direct, maar kan eventueel ook doorverwijzen naar professionele organisaties als Humanitas, Voor ieder 1, Schuldhulpmaatje Hillegom, Welzijnskompas of andere instanties.’’

Een bezoek aan de papierwinkel is gratis.

Wie als vrijwilliger wil meehelpen bij De Papierwinkel, kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Humanitas via ta.duinenbollenstreek@humanitas.nl, of te bellen met coördinator Thuisadministratie Angela Selhorst via nummer 06-82012869.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen