PvdA’er Femke van Drooge neemt afscheid van de Hilversumse gemeenteraad met een koninklijke onderscheiding

Burgemeester Van den Top speldde het lintje op bij Van Drooge.

Leander Mascini
Hilversum

Femke van Drooge heeft woensdag na zestien jaar afscheid genomen van de Hilversumse raadsvergadering. Dat deed ze met een koninklijke onderscheiding. De Hilversumse werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In november maakte Van Drooge bekend dat ze zou stoppen met haar raadswerk. Niet alleen als fractievoorzitter van de oppositiepartij, maar ook als gemeenteraadslid. Dat doet ze omwille van haar welzijn en gezondheid. ,,Ik leg het werk neer om mij meer te kunnen richten op mijn persoonlijke leven, mijn werk en mijn familie. Het werk van een raadslid met een fulltime baan is bijzonder intensief. En hoewel het leven als duizendpoot gelukkig zeker niet saai is, is het steeds meer ten koste gegaan van de rest van mijn werk- en privéleven”, verklaarde Van Drooge eerder.

Lees ook: Na 16 jaar legt Femke van Drooge (PvdA) haar raadswerk in Hilversum neer

Om daar daar aan toe te voegen: „Voordat mensen zich al te veel zorgen gaan maken: ik ben nog gezond en mankeer niks ernstigs. Theoretisch zou ik een stapje terug kunnen doen en wat meer ’achterover leunen’ als raadslid, om zo de privé-wrk balans proberen te herstellen. Maar in deze tijden vind ik het niet gepast om minder dan mijn volle inzet te geven voor het raadslidmaatschap.”

Na het afscheid van Van Drooge werd meteen aan opvolger benoemd. Commissielid Joop Lahaise is vanaf nu raadslid.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen