Politierechter spreekt amokmaker Blokker streng toe: ’U gaat net zolang de bak in tot het bij u doordringt dat u aan uzelf moet gaan werken’

© Archieffoto Mediahuis

Joost Verhagen
Blokker

De politierechter in Alkmaar heeft woensdagmiddag de 37-jarige M. N. uit Blokker streng toegesproken in haar vonnis.

„ De man voor mij is vooral verongelijkt over alles wat hem is aangedaan. Maar wat het is weet ik niet, dus ik kan niet oordelen of dat terecht is. Hoe dan ook zou dat geen excuus zijn voor deze mishandelingen. Ik krijg de indruk dat u geen idee heeft wat u aan het aanrichten bent, en de schuld buiten uzelf legt. U blijft ontzettend vaag in uw antwoorden, daar kan ik helemaal niks mee. U gaat net zolang de bak in tot het bij u doordringt dat u aan uzelf moet gaan werken. De hele wereld bemoeit zich met uw gezin, maar u wijst alle hulp af. Dan moet u maar de bak in, dan bent u in ieder geval even van de straat en heeft de buurt even rust”, zei ze in haar vonnis.

Zwijgrecht

De 37-jarige moest voorkomen omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem twee mishandelingen verweet. Op de beschuldiging dat hij op 31 augustus vanuit het niets de zoon van zijn buurvrouw tegen het hoofd is begonnen te stompen, wilde de man niet reageren: „Ik beroep me op mijn zwijgrecht.” antwoordde hij. Ook over de verdenking dat hij op 9 oktober zijn vrouw zou hebben mishandeld, liet hij weinig los. Wel zei hij dat het zou kunnen dat hij haar bij de armen heeft gepakt en aan haar haren heeft getrokken.

De officier van justitie zei zich ernstige zorgen te maken over het gedrag van de man uit Blokker; „De hele situatie is ontzettend zorgelijk.” zei ze. Uiteindelijk eiste de officier drie maanden cel waarvan een voorwaardelijk tegen N.

Advocaat Ilahibaks vond echter dat er voor beide mishandelingen te weinig bewijs in het dossier zat, maar die notie wuifde de politierechter snel weg. Ze volgde uiteindelijk de strafeis van justitie, en veroordeelde N. tot drie maanden cel waarvan een voorwaardelijk.

Hulp geaccepteerd

De man uit Blokker gaf tijdens de behandeling van zijn strafzaak aan dat hij inmiddels hulp zou hebben geaccepteerd, en eind vorige maand een intakegesprek had bij de GGZ. Op 25 januari staat er bij de Alkmaarse rechtbank opnieuw een strafzaak tegen hem op de rol.

Lees ook: Intermaris wil Blokkerder (37) die buurt onveilig maakt z’n huis uit zetten. ’Ik zal blij zijn als hij straks uit onze straat verdwenen is’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen