Veel belangstelling voor acht huurwoningen van Woonschakel in Hoogkarspel

De acht nieuwe modern ogende huurwoningen van De Woonschakel aan de Ringsloot in Hoogkarspel.© Foto De Woonschakel

Cees Beemster
Hoogkarspel

De acht uitverkoren huurders ontvangen deze donderdag 8 december de sleutels van hun huurwoning aan de Ringsloot in Hoogkarspel.

De acht nieuwe huurwoningen zijn de laatste die dit jaar zijn opgeleverd voor woningcorporatie De Woonschakel. De nieuwe huizen staan in de nieuwbouwwijk Reigersborg-Zuid in Hoogkarspel.

Vijf van de acht huizen woningen zijn sociale huurwoningen met een huurprijs van 633 euro per maand. Hier kwamen 637 woningzoekenden op af. Voor de drie grotere huurwoningen met een huurprijs van 763 euro per maand toonden 119 mensen belangstelling.

’Aanvaardbare lasten’

De modern ogende huurwoningen in Hoogkarspel zijn qua vormgeving beduidend anders dan reguliere rijtjeshuizen. Ze zijn volgens De Woonschakel zeer goed geïsoleerd en uitgerust met energiezuinige installaties. Dit zorgt volgens de woningcorporatie in de praktijk voor ’aanvaardbare woonlasten’. Architect TBE-ZA architecten uit Volendam ontwierp de woningen en aannemingsbedrijf Hooijberg b.v. Langedijk Bouw uit Hem heeft de huizen gebouwd.

De oplevering van deze woningen is de laatste van vier nieuwbouwprojecten van De Woonschakel in 2022. In totaal zijn er dit jaar voor de corporatie 36 woningen opgeleverd. ,,Schrijnender is de constatering dat we op dit moment geen nieuwbouwprojecten meer in uitvoering hebben’’, aldus directeur Albert Gieling van De Woonschakel.

’Te traag’

Weliswaar heeft de corporatie in diverse gemeenten projecten in voorbereiding maar de voortgang in de bouw van nieuwe woningen in de regio is volgens Gieling te traag. Dit geldt volgens hem ook voor de bouwplannen van andere corporaties. Deze zijn onvoldoende om binnen twee jaar een perspectief op een sociale huurwoning te geven aan alle woningzoekenden.

,,Wij zien dan ook graag meer bouwplannen in uitvoering. Zo kunnen we aan de grote vraag naar sociale huurwoningen door woningzoekenden blijven voldoen’’, aldus Gieling.

Lees ook: Kleine vijfhonderd huurhuizen Wooncompagnie ’verhuizen’ naar de Woonschakel

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen