Raad Hoorn vergadert eerder als Oranje halve finale haalt

Mitchel Sluis (VVD)© Foto gemeente Hoorn

Eric Molenaar
Hoorn

De gemeenteraad van Hoorn vergadert dinsdag 13 december vanaf 18 uur, indien Oranje die avond de halve finale van het WK voetbal speelt.

De laatste raadsvergadering van het jaar stond gepland voor dinsdag 19 uur. Mitchel Sluis (VVD) kwam dinsdag met het verzoek om een uur eerder te beginnen, en de agenda binnen twee uur af te handelen, zodat iedereen vanaf 20 uur de wedstrijd kan zien. Dat moet lukken volgens hem, als de raadsleden zich beperken tot hoofdzaken.

Hij zei het niet alleen in het belang van de raadsleden, gaf hij aan, maar ook voor de mensen op de publieke tribune en degenen die via de online verbinding de vergadering volgen. „Ook voor de mensen thuis, die kijken dolgraag naar de raad.”

De griffie heeft het nu zo bedacht: als Oranje vrijdagavond Argentinië weet uit te schakelen en de halve finale haalt, begint de raad dinsdag om 18 uur, eindtijd 20 uur. Gaat Oranje niet door, dan blijft het aanvangstijdstip 19 uur.

„De raad wil zijn rol nemen door ’gewoon’ te vergaderen en besluiten te nemen voor het belang van de stad. Door eerder te beginnen kan de raad zijn werk doen en genieten van Oranje”, zegt woordvoerster Sylvia Doodeman.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen