Wie wordt de nieuwe stadsdichter van Beverwijk? Deelnemers kunnen komende anderhalve week inzenden

Stadsdichter Doris Schyns tijdens de dodenherdenking op het Stationsplein afgelopen jaar.© Foto Richard Stekelenburg

Richard Stekelenburg
Beverwijk

Wie wordt de nieuwe stadsdichter van Beverwijk? Na een kort maar rijk dichterschapsjaar 2022 staan de nieuwe verkiezingen alweer voor de deur.

Tot en met zondag 18 december kunnen gegadigden meedingen door drie werken in te sturen. Eén gedicht moet gaan over de stad zelf, in al zijn mooiheid, frisheid en levendigheid dan wel zijn lelijkheid, doodsheid en stoffigheid. Extra vereiste: de beginletters van elke regel moeten samen de naam ’Beverwijk’ vormen. Een tweede gedicht moet gaan over hoe Beverwijkers met elkaar omgaan, en móet rijmen. Het derde gedicht is vrij in vorm en inhoud.

Inzendingen kunnen gestuurd worden naar: jsmorenburg@obijmond.nl.

Verkiezingsavond

Een deskundige jury zal de winnaar bekend maken tijdens de Stadsdichterverkiezingsavond op donderdagavond 22 december in cultureel café Camille. De winnaar is vervolgens een jaar lang stadsdichter.

Dit jaar kende Beverwijk niet één maar twee stadsdichters: Doris Schyns en Emiel Heilig vervuilden samen de eervolle taak, omdat de jury vorige keer niet kon beslissen wie van hen de voorkeur verdiende. De verkiezing was vanwege de coronamaatregelen verlaat en had pas begin februari plaats.

De organisatie van de stadsdichterverkiezingen is sinds een jaar in handen van Bibliotheek IJmond Noord. Tot en met 2020 werd de verkiezing georganiseerd door de inmiddels ontbonden Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen