Kerst vieren in de cel: Johnny S. (36) zit voorlopig nog vast na diefstal van tienduizenden euro’s bij strandpaviljoens

Strandpaviljoen Deining in Castricum aan Zee was ook doelwit van een dief. Daar werd zo’n vijfduizend euro gestolen.© Foto Sander van Lubeck

Suzanne Rijnja
Bergen aan Zee/Castricum aan Zee

Geen kerst vieren thuis in Den Haag, maar in de cel. Johnny S. (36) zit voorlopig nog vast. Volgens het Openbaar Ministerie is dit de man die achter de inbraakgolf langs de Noord-Hollandse kust zou zitten.

Bij strandpaviljoens van Bergen aan Zee tot Castricum aan Zee werden afgelopen zomer tienduizenden euro’s gestolen. ’s Nachts sloop iemand de horecazaken binnen en ging er vandoor met de inhoud van de kassa of in sommige gevallen de kluis. Bij twee strandpaviljoens werden bedragen van 20.000 en 21.550 euro gestolen.

Johnny S. zou de man achter vijf inbraken en een poging tot inbraak zijn, volgens het Openbaar Ministerie. S. zei in de rechtbank dat hij hoopte dat hij de rechtszaak in vrijheid kon afwachten, zodat hij aan zijn gokverslaving kan werken. Dat zit er dus niet in, de rechtbank heeft gesloten dat hij de verdere afhandeling van de zaak in zijn cel moet afwachten.

Het is nog onduidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak plaatsvindt. De rechtbank hoopt dat op korte termijn te plannen. Mocht dat niet lukken, is de eerstvolgende niet-inhoudelijke zaak op 27 februari 2023.

Lees ook: Tienduizenden euro’s gestolen bij strandpaviljoens. Het werk van Johnny S., denkt het OM. ’Ik ben geen lieverdje geweest’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.