Tweetal opgepakt voor reeks woninginbraken in Sint Pancras, Heerhugowaard en Langedijk

Internetredactie
Heerhugowaard

Twee mannen zijn afgelopen maandag aangehouden na een onderzoek naar een woninginbraak aan de Benedenweg in Sint Pancras in eind oktober. Sindsdien is duidelijk geworden dat ze verantwoordelijk zouden zijn voor zeker negen inbraken die in en na de zomer zijn gepleegd in de regio.

Bij de inbraak van eind oktober was onder andere een bankpas weggenomen. Met deze pas werden spullen gekocht en was er geld opgenomen.

Bij een inbraak in de nacht van 6 op 7 november op de Dorpsstraat in Broek op Langedijk waren er meerdere sieraden weggenomen. Enkele van deze sieraden waren door één van de verdachten aangeboden aan een opkoper van goud in Alkmaar. Deze zijn daar in beslag genomen, de bewoner herkende deze sieraden als afkomstig uit haar woning.

Door camerabeelden kon de politie de identiteit van de mannen vaststellen. Op 5 december zijn de verdachten aangehouden in Heerhugowaard en Broek op Langedijk, ze worden in het totaal voor negen woninginbraken verdacht. De mannen zijn 30 en 36 jaar oud en afkomstig uit Heerhugowaard. Ze zitten vast voor verhoor.

In en na de zomer namen de aantallen woninginbraken in Heerhugowaard en Langedijk fors toe. De politie is nog volop bezig met het onderzoek.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.