Zaans Arie Lemsfonds gaat weer van start met kerstbrodenactie

Piet Oudega van het Arie Lemsfonds bracht vorig jaar de broden rond.

Rob Swart
Zaanstad

Het Arie Lemsfonds houdt dit jaar opnieuw de kerstbrodenactie waarmee goede doelen worden gesteund en cliënten van de Voedselbank de eerste begunstigden zijn.

Het fonds biedt begin volgend jaar organisaties die te maken hebben met de gevolgen van de oorlog in Oekraïne en met de energiecrisis gelegenheid om een aanvraag om steun in te dienen. Maar eerst moet het Arie Lemsfonds inkomsten verwerven en dat gebeurt onder meer met de kerstbrodenactie. Van elk verkocht brood houdt het fonds een paar euro over en daarmee worden komend jaar een of twee goede doelen in de Zaanstreek gesteund.

De broden zijn door iedereen te bestellen voor eigen gebruik of om weg te geven aan relaties. Maar ze kunnen ook direct aan de Voedselbank geschonken worden. Naast het werven van geld, is het tweede doel van het Arie Lemsfonds dat elke klant van de Voedselbank een kerstbrood krijgt.

Door de gestegen energieprijs is een brood duurder dan vorig jaar. De organisatoren hopen op begrip voor die prijsstijging. Een brood kost 12,50 en het wordt bezorgd tussen 15 en 22 december.

Bakker Lex Brakenhoff in Assendelft bakt de kerstbroden en het fonds bezorgt ze overal in de Zaanstreek en bij grotere bestellingen ook daarbuiten.

Bestellen is tot en met 12 december mogelijk via www.arielemsfonds.nl.

Het Arie Lemsfonds ontleent zijn naam aan de eerste eigen burgemeester van Zaanstad, die in 1979 benoemd werd. In de eerste vijf jaar werd die functie vervuld door Reint Laan, de burgemeester van Zaandam. Lems bleef tot 1988 in functie en bleef in Assendelft wonen tot zijn overlijden in 2003. Met het fonds steunen partijgenoten en familieleden van Arie Lems initiatieven die passen in de visie waar de politicus voor stond.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.