Gemeenten verhogen energietoeslag voor huishoudens met minimum inkomen

Cees Beemster
Hoogkarspel

Huishoudens met een minimum inkomen en studenten krijgen in alle gemeenten in West-Friesland een hogere eenmalige energietoeslag uitgekeerd. De financiële bijdrage voor de stijgende energiekosten was 800 euro, maar is door het Rijk verhoogd naar 1.300 euro.

Inwoners die de 800 euro al ontvangen hebben krijgen een nabetaling van 500 euro. Dit gaat automatisch, hier hoeven zij volgens een bericht van onder meer de gemeente Drechterland niets voor te doen. Deze mensen krijgen hierover eind december 2022 een brief. De gemeente betaalt deze extra 500 euro begin januari 2023 uit.

Mensen die nog een aanvraag kunnen doen of wiens aanvraag in behandeling is krijgen bij toekenning van de aanvraag direct het verhoogde bedrag van 1.300 euro. Deze personen kunnen de energietoeslag aanvragen via de gemeentelijke webpagina’s over de eenmalige energietoeslag.

Bespaartips

,,Wij zijn ons bewust van de problemen die de hoge energiekosten voor sommige huishoudens met zich meebrengen’’, zegt wethouder Simone Visser-Botman van Drechterland. ,,De gemeente heeft niet de financiële middelen om ieders problemen op te lossen. Wél zetten we naast de energietoeslag budgetcoaches in. Daarnaast maken we een krant met bespaartips die we in januari huis-aan-huis gaan verspreiden.’’

Lees ook: Uitkering energietoeslag levert Drechterland tekort op

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen