Lichtjesactie moet kerstsfeer brengen in het ziekenhuis. En straks ook voor minder stress zorgen bij kankerpatiënten

Alle patiënten in het ziekenhuis krijgen 14 december een lichtje.© Aangeleverde foto

Petra Bies
Den Helder

Woensdag 14 december wordt een speciale dag in het Helderse ziekenhuis. Alle patiënten ontvangen dan een lichtje, een actie waarbij geld wordt opgehaald voor pijn- en stressbestrijding.

Wie de actie een warm hart toedraagt, kan tot en met 4 januari voor vijf euro symbolisch een lichtje kopen via de website van organisator Vrienden van Noordwest. Die organisatie zet zich in om het verblijf van patiënten in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

De actie wordt ook gehouden in de Alkmaarse vestiging van Noordwest Ziekenhuisgroep. In Den Helder wordt gespaard voor een VR-bril op de verpleegafdeling oncologie, in de kaasstad voor een projector van beelden en geluid op de spoedeisende hulp. Beide systemen helpen bij het verminderen van pijn- en stressklachten tijdens de behandeling van de patiënt, aldus Vrienden van Noordwest.

De patiënten die op woensdag 14 december in het ziekenhuis in Alkmaar of Den Helder liggen, ontvangen aan het einde van de middag een lichtje. Er worden ook kerstliedjes gezongen. Vrienden van Noordwest wil de patiënten zo toch iets van de kerstsfeer laten voelen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.