Ramon Sinkeldam (33) maakt overstap naar ploeg van Mathieu van der Poel

Ramon Sinkeldam in de kleuren van Groupama-FDJ. Volgend jaar is hij teamgenoot van Mathieu van der Poel.© Foto Getty Images

Kees van Dalsem
Assendelft

Ramon Sinkeldam rijdt de komende twee seizoenen voor de Belgische wielerploeg Alpecin-Deceuninck. De 33-jarige geboren Zaandammer wordt bij het team van Mathieu van der Poel onderdeel van de sprinttrein voor Jasper Philipsen.

Sinkeldam zou volgend jaar vertrekken naar de Franse ploeg B&B Hotels, maar manager Jerome Pineau kreeg de financiën niet rond voor 2023. Alle renners kregen voor dit weekend te horen dat ze naar een andere werkgever op zoek mochten.

Een nieuwe ploeg voor Sinkeldam liet niet lang op zich wachten. De Assendelver gaat deze week al op trainingskamp met Alpecin.

Sinkeldam was de afgelopen vier jaar sprintaantrekker voor Arnaud Demare bij het Franse Groupama-FDJ.

In een eerste reactie laat Sinkeldam weten content te zijn met zijn nieuwe contract. „Het klinkt misschien als een cliché, maar het is de waarheid: ik ben waanzinnig blij met deze kans! De puzzelstukjes vallen op de juiste plek. Ik heb superveel zin om deel uit te maken van de sprinttrein van Alpecin-Deceuninck en om mijn ervaringen te delen met de andere renners.”

Door de problemen bij B&B Hotels staat Cees Bol ook op straat. De clubgenoot van Sinkeldam is nog op zoek naar een nieuw team voor 2023.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen