Twee nieuwe standplaatsen voor woonwagens in Purmer-Noord

Het huidige woonwagenterrein (centraal boven) in de Purmer-Noord.© Foto Cyclomedia

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Het college ziet kans om twee nieuwe standplaatsen toe te voegen aan het woonwagenkamp aan de Slaperdijk in de Purmerendse wijk Purmer-Noord. Daar staan momenteel zes woonwagens maar het kunnen er met een beetje passen en meten acht worden. Purmerend heeft al jaren een schreeuwend tekort aan plekken voor woonwagens.

De gemeente heeft inmiddels een voorlopig ontwerp gemaakt van de nieuwe inrichting. Daarvoor is het wel nodig dat een speeltuintje wordt opgeofferd. Volgens wethouder Natalie Saaf kan dat worden opgevangen door een andere speeltuin in de buurt, aan de Schaardijk, op de waarderen, zodat er voldoende aanbod blijft aan speelmogelijkheden in de buurt.

Omwonenden van de Slaperdijk en andere belanghebbenden zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de uitbreidingsplannen. Zij kunnen op 14 december terecht op een informatieavond. Volgens de wethouder is één van de twee nieuwe plaatsen voor woonwagens al ingetekend in het bestemmingsplan. Voor de andere moeten de vergunningen nog wel geregeld worden.

,,Het college onderzoekt ondertussen ook naar andere mogelijkheden om in de behoefte aan standplaatsen te voorzien’’, meldt Saaf. In Purmerend staan meer dan 20 woonwagenbewoners op de wachtlijst voor een eigen plaats.

Lees ook: Nog altijd geen groen licht voor uitbreiding woonwagenkampen Purmerend, bewoners worden ongeduldig: ’Ik woon met mijn zoontje bij mijn ouders in’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.