Akkoord over sociale huurwoningen op fabrieksterrein Meneba in Wormerveer

Impressie van de nieuwe appartementsgebouwen aan de Zaan in Wormerveer.© bron fijn wonen

van onze verslaggever
Wormerveer

In het Zaankwartier, het woonproject op de voormalige Meneba-locatie in Wormerveer, komen 198 sociale huurwoningen. Daarover hebben de woningcorporaties WormerWonen en Parteon een akkoord bereikt. Ze zijn samen eigenaar van de grond.

Op het fabrieksterrein van de voormalige meelfabriek Meneba in Wormerveer komt een nieuwe woonwijk: ‘Zaankwartier’. In totaal gaat het om 680 woningen, met daarnaast werkruimtes en een hotel.

Er komen drie gebouwen voor de sociale huurwoningen: een woontoren en twee galerijgebouwen waarin de bewoners zicht hebben op de Zaan en het Wormer- en Jisperveld.

Het merendeel van de sociale huurwoningen bestaat uit driekamerappartementen. Bij ongeveer een kwart gaat het om tweekamerappartementen. Veel onderdelen van de woningen, zoals vloeren, wanden en gevels, worden met het oog op de stikstofproblematiek al vooraf, in de fabriek, gemaakt. Op locatie zetten de bouwbedrijven zodoende in een dag tijd twee appartementen in elkaar, inclusief de installatie van een technische ruimte voorzien van warmtepomp, toilet en badkamer.

René Tuijn, wethouder duurzaamheid en gebiedsontwikkeling Zaanstad Noord: ,,Het Zaankwartier doet recht aan het industriële verleden van dit terrein en met dit soort innovatieve, duurzame appartementen blikken we ook vooruit. Voor de Zaankanter van vroeger, van nu en van de toekomst.’’

Voor meer informatie zie zaankwartier.nl

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.