Westfriesland SEW is eigenlijk nog blij met behaalde punt: handbalsters hebben een offday bij V&L

Robin Kaandorp
Geleen

Normaal gesproken is V&L een ploeg waar Westfriesland SEW de punten tegen moet pakken, maar na het uitduel in Limburg haalden de bezoekers opgelucht adem dat Eline Veltrop in de laatste aanval nog voor een gelijkspel zorgde. Het werd 28-28.

,,Dan gaan je als team toch wat lekkerder zo’n lange busreis naar huis tegemoet”, blikte trainer Michael Vijverberg terug op de wedstrijd van zaterdagavond.

De trainer van de Nibbikkers had al snel in de gaten dat het een moeizame avond zou worden. ,,Eigenlijk zagen we in de warming-up al dat het niet echt in de benen zat deze keer, en dat bleek ook wel uit de wedstrijd die daarna volgde.”

De thuisploeg, zevende in de stand, was zeker voor rust ook niet in grootse doen en de 12-12 ruststand gaf al aan dat er met name aanvallend wel wat te verbeteren viel. ,,Bij de thuisploeg vonden veel mensen dat de keepster speelster van de wedstrijd was, maar ik kijk daar toch een beetje anders tegenaan. Ik vond dat we bij het afronden vaak niet goed keken en dat ook de kracht in de schoten ontbrak.”

In de tweede helft werd het qua productiviteit iets beter, maar voldoende om V&L opzij te zetten was het niet. De thuisploeg had, net als voor rust, het grootste deel van de tijd een kleine voorsprong en SEW moest voortdurend in de achtervolging. ,,Dat is wel het meest positieve van de avond: we knokten ons steeds terug. Helaas wisten we er nooit overheen te gaan. We gingen ook duidelijk een beetje te veel forceren. Het was gewoon niet onze avond, een echte offday.”

V&L leek zelfs op weg naar de overwinning. ,,En dat was eigenlijk terecht geweest. Dus vooraf is zo’n uitslag natuurlijk een tegenvaller, maar gezien het wedstrijdbeeld moeten we gewoon blij zijn met dit punt. Dat heb ik ook na afloop tegen de meiden gezegd: terugkijken, verbeteren en gewoon weer doorgaan.”

De volgende krachtmeting is de derby tegen VZV, die op donderdag 15 december gepland staat.

handbal eredivisie

V&L SEW 28-28

Doelpunten SEW: Op den Kelder 7, Veltrop 4, J. Beerepoot 3, Boonkamp 3, Mol 3, Wit 3, Roozendaal 2, Van Diepen, Van Giersbergen, Noordermeer.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen