Purmersteijn maakt geen fout in Meppel; debutant Roman Castelo da Silva stelt zege in slotfase veilig

Younes Oulhou kopt de 0-1 binnen voor Purmersteijn.© Foto Orange Pictures/Kristian Giesen

Richard Walraven
Meppel

Purmersteijn heeft in Meppel geen fout gemaakt tegen Alcides. Door 2-0 overwinning blijven de Purmerenders aansluiting houden in de strijd om het kampioenschap.

Mo el Bouziani kan dit seizoen over een brede selectie beschikken met spelers die relatief weinig voor elkaar onder doen. Een prettig gegeven voor de Purmersteijn-trainer, die voor het duel tegen Alcides weer flink wat namen moest doorstrepen. Uit de Purmerendse onder-23 stroomt echter flink wat talent door. Zo ook Roman Castelo da Silva die onlangs in het bekerduel met CSW al wat minuutjes mocht pakken. In Meppel mocht de jongeling een kwartiertje voor tijd spits Mylan Polman aflossen, die al geel op zak had en geïrriteerd raakte. ,,Ik dacht ik neem geen risico’’, aldus El Bouziani over zijn net van een langdurige schorsing terug gekeerde aanvalsleider.

Castelo da Silva bleek een prima alternatief. ,,Hij is eigenlijk een centrale verdediger, maar heeft in de onder-23 uit noodzaak in de spits gespeeld. Dat kan hij dus ook.’’ Uit een voorzet van een andere invaller Gennairo Promes, die terugkeerde in het elftal van een periode vol blessureleed, maakte Castelo da Silva vlak voor tijd bovendien de bevrijdende tweede treffer. ,,Er was flink wat blessuretijd, maar nu hoefden we niet - zoals tegen De Zouaven vorige week - met de billen te knijpen’’, aldus de Purmersteijn-trainer.

El Bouziani vond dat zijn ploeg de overwinning verdiende, al maakte Alcides het zijn ploeg met een verdedigende tactiek wel lastig. ,,Vorige week stonden ze in de rust al met 4-0 achter tegen Hollandia, dus hebben ze het over een andere boeg gegooid met veel inzakken en snelle counters. Daar moesten we doorheen breken.’’

Dat lukte voor rust - waarin Purmersteijn de betere ploeg was - een keer: Younes Oulhou kopte raak uit een vrije trap van Rachad Madi. In de tweede helft stroopte Alcides de mouwen nog verder op. Purmersteijn gaf echter niets weg en kreeg in de slotfase veel ruimte in de tegenaanval en scoorde via haar invallers.

voetbal vierde divisie

AlcidesPurmersteijn 0-2

19. Oulhou 0-1, 90. Castelo da Silva 0-2.

Purmersteijn: Van Santen; T. Polman, Sibilo (70. Mers), Den Dunnen, Coffeng; Madi, Schaap (84. Promes), Van der Meulen (84. Van Oostrom); Elstak (70. Gilliot), M. Polman (76. Castelo da Silva), Oulhou.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen