Eindelijk raak voor vrouwen Disnierats; tafeltennissters promoveren naar de eredivisie

Het succesvolle team van Disnierats (vlnr): Tessa Margaroli, Janine Grootjans, Nicole van der Ark en Som Roelofsma en coach Marco Gerritse.© Aangeleverde foto

Robin Kaandorp
Roelofarendsveen

Al een paar jaar is het vrouwenteam van Disnierats telkens dichtbij promotie naar de eredivisie. Nu was het eindelijk raak. Tempo Team werd met 5-2 opzijgezet, waardoor het Hoornse team zich in het voorjaar schaart bij de beste zes teams van het land.

De kans was te mooi om te laten liggen. DHC, de huidige hekkensluiter in de hoogste afdeling, gaf te kennen dat het komend jaar sowieso niet terugkeert in de eredivisie. Dit betekende dat er bij het treffen tussen Disnierats en Tempo Team meteen promotie op het spel stond. ,,Als we volgende week nog een wedstrijd hadden moeten spelen had het - net als vorig seizoen - een heel stuk moeilijker geworden”, blikte speelster Nicole van der Ark terug.

Tempo Team was ook vorig jaar de tegenstander in de titelstrijd in de eerste divisie, maar van dat team was nu alleen Priscilla Loesberg er nog bij. ,,Maar we gingen wel uit van een zware middag, omdat Selma Straatman ook meedeed. Die heeft in het verleden op het hoogste niveau gespeeld. Al kwam ze nu terug na een paar jaar niet gespeeld te hebben. We wisten dus niet echt we van haar konden verwachten.”

Het bleek mee te vallen, want zowel Janine Grootjans als Tessa Margaroli klopten de routinier. Grootjans versloeg ook Loesburg en zette daarmee Disnierats op het juiste spoor, want kort daarvoor was het dubbel verloren gegaan. Met een zege van Van der Ark op de derde Amsterdamse speelster Lisanne van Wassenberg en de tweede zege van Margoroli was de winst binnen voor Disnierats. ,,We speelden in totaal tien partijen, dus wie er als eerste zes won was kampioen, maar na vijf partijen waren we al niet meer in te halen op basis van onderling resultaat.”

Een flink feestje volgde. ,,Helaas waren er niet zoveel supporters mee als normaal. Dat zal met het Nederlands elftal te maken hebben gehad, al was dat in zekere zin ook wel weer prettig, omdat we ons helemaal op de wedstrijd konden concentreren. Nadat de winst eenmaal binnen was, hebben we die zeker goed gevierd.”

De eredivisie wordt loodzwaar. Daar is het team, dat ongewijzigd zal blijven, zich volgens Van der Ark goed van bewust. ,,We gaan elk punt vieren als een kleine overwinning, want we mogen blij zijn als we wat punten halen. Zo realistisch moet je zijn. Maar we kijken er wel heel erg naar uit. Het is allemaal nieuw voor ons en heel bijzonder om mee te maken. We treffen allemaal ploegen waar we nog nooit tegen gespeeld hebben. En voor de club is dit een unieke prestatie.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen