Volendam heeft vierde plek Beneleague weer in het vizier

Geert Hinskens: ,,We hebben snel het verschil gemaakt en de score in de tweede helft stabiel uitgebouwd.’’© Archieffoto

Cas Broxterman
Waalwijk

Door de 23-36 zege op Tachos zijn de handballers van Volendam weer helemaal terug op koers. De ploeg van trainer Geert Hinskens heeft de vierde plek in het vizier.

Om deel te kunnen nemen aan de finale play-offs, moet Volendam zich onder de eerste vier teams van de Beneleague scharen. De afstand tot de vierde plek bedraagt, na de overwinning op Tachos, nog maar twee punten. Daarbij kreeg Volendam veel hulp van de concurrentie, die punten liet liggen. Na de zege van vorige week op uitgerekend de huidige nummer vier Sporting Pelt ligt de strijd volledig open. Trainer Geert Hinskens ziet de kansen groeien. ,,Voordat de winterstop aanbreekt, spelen we nog tegen Bevo, Atomix en Aalsmeer. Hopelijk kunnen we daar ten minste twee duels van winnen. De wedstrijd tegen Aalsmeer wordt een lastig karwei.”

Tachos kon Volendam zaterdagavond in Waalwijk geen strobreed in de weg leggen om de weg omhoog in te zetten. De ploeg van Hinskens nam al snel een marge van vier punten. In de slotfase werd de afstand alleen maar groter. ,,Het was zo’n wedstrijd waar we van tevoren een plan voor uittekenden, dat volledig uitkwam. Het ging precies zoals we hoopten”, vertelt Hinskens.

Stabiel

De Volendam-trainer zag zijn ploeg geen moment in problemen komen. ,,We hebben snel het verschil gemaakt en de score in de tweede helft stabiel uitgebouwd. Op die manier kregen we ook de mogelijkheid om spelers de kans te geven die wat minder vaak minuten maken. We zaten eigenlijk op een heel relaxte manier in de wedstrijd.”

Hinskens vond de prestatie tegen Tachos niet te vergelijken met die van vorige week, toen het Volendam ook al lukte om Pelt het vuur snel na aan de schenen te leggen. ,,Qua intensiteit en agressiviteit was dat wel een ander niveau. Het is moeilijk om dat nog aan te tikken.”

Volendam neemt momenteel de zesde plek in op de ranglijst van de Beneleague. Hurry Up en dus Pelt scheiden de Volendammers van de begeerde vierde plek.

handbal beneleague

TachosVolendam 23-36

Scores Volendam: Paços 8, T. Roefs 5, Pavicevic 5, Van Gils 4, Kooijman 4, Van der Velden 2, J. Roefs 2, De Vries 2, Axt 1, Nagtegaal 1, McClelland 1, Schöll 1.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen