Café De Zon in Wijk aan Zee presenteert op 9 december dansvoorstelling ’De moed om te vertrekken’

Café De Zon in Wijk aan Zee.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Wijk aan Zee

Het Volksoperahuis speelt op vrijdag 9 december in Café De Zon de dansvoorstelling ’De moed om te vertrekken’. De tango staat daarin centraal. Na afloop staat het je vrij om ook zelf de dansvloer op te stappen.

De voorstelling is volgens de organisatie een ontdekkingstocht naar de wereld van de tango. Ruim honderd jaar geleden zochten miljoenen Europeanen hun heil aan de oevers van de Rio de la Plata. Zij gingen het avontuur tegemoet en reisden naar een onbekende bestemming, op zoek naar een beter bestaan. De confrontatie met de aanwezige bevolking en cultuur leverde een nieuwe muziek- en dansvorm op: de tango.

Zanger Kees Scholten van het Volksoperahuis ontwikkelde een passie voor de tango en ontdekte dat het meer is dan alleen een dans. Nieuwsgierig geworden naar de bijzondere liederen die hij tegenkwam begon hij zelf vertalingen te maken van deze teksten en dook zo dieper in dit fascinerende genre.

Lees ook: De Zon gaat weer schijnen. Wijk aan Zeeërs redden hun dorpscafé waar herinneringen liggen van trouwfeesten, diploma-uitreikingen, gymles en de vaccinatie tegen de pokken

Deze gezongen vertalingen nemen je mee naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes, bordelen en naar de ziel van mensen die de moed hebben om te vertrekken.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor vrijdag. Meer informatie is te vinden op de website: cafedezon.com

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen