Nieuw asfalt, twee extra rotondes: na maandenlange sluiting gaat de N243 weer open. Werkzaamheden op volgende traject worden in 2023 vervolgd

De ’nieuwe’ N243.© Foto provincie Noord-Holland

Martijn Gijsbertsen
Stompetoren

De N243 vanaf de Rustenburgerweg (tussen Stompetoren en Schermerhorn) tot aan de rotonde met de N509/Middenweg in Noordbeemster is vanaf maandag 5 december weer open.

De werkzaamheden op dit stuk van de provinciale weg zijn afgerond. Sinds de afsluiting medio augustus is er nieuw asfalt op de rijbaan aangebracht en zijn er twee nieuwe rotondes aangelegd.

Ook zijn leidingen en kabels vervangen en verplaatst, nieuwe parkeerstroken langs de weg gemaakt plus nieuwe verlichting, wegbewijzering en vangrails aangebracht.

Ter hoogte van de bebouwde kom van Schermerhorn geldt vanwege veiligheidsredenen tijdelijk een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Ook is er nog sprake van gele belijning en tijdelijke bebakening.

Vanaf 9 januari 2023 zal het volgende traject van de N243 in opdracht van de provincie Noord-Holland onder handen worden genomen.

Dan gaat de weg vanaf de rotonde met de N509/Middenweg in Noordbeemster tot aan de kruising bij Kathoek maandenlang dicht voor doorgaand gemotoriseerd verkeer.

Afspraken

Met bewoners en bedrijven die liggen in het afgesloten weggedeelte worden apart afspraken gemaakt voor toegang en bereikbaarheid.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.