Brokkenpiloot ramt schutting en twee auto’s in Zaandam; bestelbus eindigt ondersteboven

© Foto’s: DNP.NU

Het busje opde kop met op de achtegrond de woning van de familie Hom.© foto dnp.nu

1 / 4
Internetredactie
Zaandam

Een brokkenpiloot heeft in de nacht van zaterdag op zondag een ravage aangericht op de kruising van de Boeierlaan en De Weer in Zaandam. De bestuurder reed met zijn bestelbus door een schutting en tuin, waarna hij twee auto’s raakte en ondersteboven op de weg tot stilstand kwam.

De bestuurder verloor rond 3.30 uur door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, vloog met zijn busje de stoep op, ging dwars door een schutting én tuin heen om vervolgens een auto te raken. Door de klap sloeg de bestelbus over de kop, waarna het voertuig ondersteboven nog een auto raakte.

De politie en een ambulance kwamen snel ter plaatse. De bestuurder hoefde niet mee naar het ziekenhuis, maar mocht wel mee naar het bureau. Het is onduidelijk of hij onder invloed was.

© Foto: DNP.NU

Op de kruising van de Boeierlaan en De Weer was de weg bezaaid met auto-onderdelen, planken van de schutting en takken. De straat is inmiddels schoongeveegd. Een berger heeft de beschadigde bestelbus opgehaald.

Lees ook: ’Ontspoord’ busje veroorzaakt ravage op De Weer in Zaandam, auto en tuin volledig vernield: ’Het is hier soms net een racebaan’

© Foto: DNP.NU

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.