Zwaar vuurwerk afgestoken in trein bij Schagen, dader (18) naar ziekenhuis. NS: ’Iemand die zoiets doet, hoort in het openbaar vervoer niet thuis’

© Mizzle Media

Internetredactie
Schagen

In een trein bij station Schagen is zaterdagochtend vuurwerk afgestoken. De dader zou een Cobra hebben laten ontploffen. Er viel een gewonde: de achttienjarige dader zelf.

Op foto’s (die niet in dit stuk geplaatst zijn) is te zien dat er een plas bloed op de grond ligt. De dader zou verwondingen hebben opgelopen aan zijn of haar hand. Andere passagiers hebben mogelijk gehoorschade opgelopen.

De trein, een sprinter die van Amsterdam op weg was naar Den Helder, werd vanwege het incident rond 02.45 uur stilgezet bij het station van Schagen. Politie en ambulancebroeders kwamen toegesneld.

De dader is opgenomen in het ziekenhuis. Volgens woordvoerder Erik Kroeze van de NS wordt overwogen aangifte tegen de dader te doen ’die het vuurwerk met opzet zou hebben afgestoken’. Passagiers die mogelijk klachten aan het incident hebben overgehouden krijgen het advies een dokter te bezoeken. Kroeze, die tien jaar bij de NS werkt, heeft niet eerder met dergelijke incidenten te maken gehad. „Dit is een uitzonderlijke situatie en te idioot voor woorden. Iedereen zal toch weten dat vuurwerk afsteken in een trein geen goed idee is. Iemand die zoiets doet, hoort niet thuis in het openbaar vervoer.”

© Mizzle Media

© Mizzle Media

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.