Hoe wordt het nieuwe Arenapark Hilversum? Informatieborden geven een tipje van de sluier

Een van de informatieborden op het Arenapark.© FOTO STUDIO KASTERMANS / ALEXANDER MARKS

Leander Mascini
Hilversum

Ineens staan ze daar op het Arenapark. Zes borden met uitleg over hoe het kantorenpark wordt omgevormd tot ’het sportieve hart van Hilversum’. Drie vragen aan wethouder Arno Scheepers over deze nieuwe manier van informeren.

Deze informatieborden hebben we nog niet eerder in Hilversum gezien. Een nieuw idee?

„Het klopt dat ze nieuw zijn, en dat we dit nog niet eerder gedaan hebben”, bevestigt Scheepers. „We proberen de manier waarop we participeren met inwoners te vernieuwen. Kijk, we kunnen deze plannen ook wel presenteren in een zaaltje op het raadhuis, maar dat is natuurlijk ontzettend statisch. Nu kun je niet alleen zien hoe het wordt, maar het dus ook meteen voelen. Daarnaast versterkt de wandeling die is uitgezet tussen de borden ook wat wij voor ogen hebben met het Arenapark. Zo wordt bij het eerste bord aangegeven dat het een stevige wandeling is, die goed is voor 2000 stappen. Maar we doen ook gewoon nog de normale participatie hoor, met bijvoorbeeld sessies voor omwonenden.”

Hoe zijn de reacties tot nu toe?

„We hebben zaterdag al twee wandelingen gelopen, een met geïnteresseerden en een met de gemeenteraad, en dan merk je dat veel mensen al kijken naar de borden. Ook ben ik tijdens de wandeling diverse keren aangesproken over de plannen. En dat is toch waar het voor bedoeld is: om het gesprek te starten.”

Zijn er al plannen om de borden op meer plekken in Hilversum te zetten?

„Ik denk dat we aan de centrumkant van het station ook zulke borden gaan plaatsen (ook daar wordt de komende jaren verbouwd, red.). Want ook daar kun je zien hoe het nu is en hoe het wordt. Dat geeft toch een beter beeld. Maar dan misschien wel een combinatie van analoge borden (zoals nu op het Arenapark, red.) en digitale borden, waarop je video’s kunt laten zien hoe het wordt.”

Lees ook: Wat vinden inwoners van de metamorfose van het kantorenpark?

Lees ook: Fors minder woningen (300) op Arenapark

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen