Vios doet mee met achtervolgende trio. Scagha lijdt tweede nederlaag

Kai Botman laat zch niet van de wijs glijden© Foto RedMouse

Ruud Ramler
Warmenhuizen

Scagha ’66 leidt ondanks de tweede nederlaag nog steeds de dans in de eerste divisie zaalvoetbal. Lusitanos, dat met 7-3 won, staat er inmiddels wel beter voor als het om verliespunten gaat. Vios ’79 heeft zich andermaal laten zien als een ploeg waar rekening mee moet worden gehouden. Marlène 2 liep met 4-1 averij op in De Doorbraak.

De promovendus uit de topklasse doet het in de achtervolgende groep na negen wedstrijden net zo goed als het Helderse Zeemacht, dat buiten uitstapjes naar de eredivisie stamgast is op dit niveau. Tegen de reserves van de eredivisieclub uit Heerhugowaard boekte Vios zijn zesde zege naast drie nederlagen.

Beide ploegen ontmoetten elkaar ook in de aanloop naar het bekertoernooi. Ook toen won de thuisclub in De Doorbraak maar minder makkelijk dan het nu, bij vlagen, ging. ,,Deze groep heeft zeker stappen gemaakt’’, was ook de conclusie van coach Gerben Botman. ,,Dat proces heeft ook energie gekost’’, voegde hij er meteen aan toe.

(Tekst gaat door onder de foto)

Djoy de Vrie had ook aan actieve rol bij Vios© Foto RedMouse

Een ploeg waarvan meer dan de helft ook nog eens grote belangen op het veld verdedigt, loopt hier en daar op zijn laatste benen. ,,Nog één wedstrijd dan hebben we even pauze en die is welkom.’’

Botman moet voorzichtig omspringen met de inzetbaarheid van spelers. Zijn zoon Lasse moet zijn bijdrage met een pijnlijke rug doseren. Miles Vork kan door een gebroken scheenbeen voorlopig helemaal niet spelen. Daarom hield Vios voor de zekerheid Nick Schipper achter de hand op de bank. ,,Als ik word gebracht gaat het niet goed’’, sprak de spits halverwege tijdens een warming up nog. Vios ging met 2-0 aan de leiding door doelpunten van Kai Botman en Daa Druif. Bovendien was er een veelvoud aan kansen niet benut. Kai Botman pegelde ook nog op de paal. Geen Schipper, zou je zeggen. Maar hij kwam toch, al was het voor even, binnen de lijnen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Doelpuntenmaker Daan Duif staat namens Vioseen poging van Marlène 2 in de weg© Foto RedMouse

,,Marlène ging anders spelen en wij gingen daar dusdanig in mee dat we fouten begonnen te maken’’, zei de coach. De schade bleef beperkt bij 2-1 omdat ook doelman Coen Filee zijn vak verstaat en bij momenten de reddende engel was.

Toen Bob Tesselaar, die al mogelijkheden had laten liggen, door Lasse Botman bij de tweede paal werd gespot was het 3-1. In de omschakeling prikte dezelfde speler ook nog 4-1 binnen. Met de complimenten van de coach. ,,Dit is zo’n klasse dat als je maar even staat te slapen het meteen wordt afgestraft. Gelukkig zijn wij nog klaarwakker.’’ Scagha werd in Amsterdam zijn plek gewezen. ,,Er zijn van die avonden dat het niet gaat en dit was zo’n moment. Dat lag helemaal aan de tegenstander’’, zag Jaap Kaleveld. De coach van Scagha deed er alles voor maar zijn ploeg kwam er niet aan. ,,Lusitanos was beter, drukte ons achteruit en had volledig de controle.’’ Halverwege was het al 3-0. ,,We hebben met een meevoetballende keeper geprobeerd aan te haken. Dat lukte wel, maar ieder foutjes is met een leeg doel achter je fataal.’’

Robin Schouwvlieger, Matz Mathot en Freek Vrenegoor verzorgden de Schager productie tegen een ploeg die net als Scagha kampioen wil worden en die ambities lang zal kunnen uitdragen, denkt Kaleveld.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen