Zaalvoetbalsters FC Marlène werken zich tijdens topper zelf in de problemen en raken hun koppositie in de eredivisie kwijt

Wilfred van den Hoven
Heerhugowaard

De zaalvoetbalsters van FC Marlène zijn de koppositie in de eredivisie kwijtgeraakt. In een rechtstreeks duel met medekoploper ZV Libertas ging de Heerhugowaardse ploeg vrijdagavond met 3-4 ten onder.

Beide teams hadden hun negen eerdere competitiewedstrijden gewonnen. In De Waardergolf was daarom sprake van een onvervalste topper. De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken. Het overrompelde de Friese ploeg die nauwelijks vat kreeg op de speelsters van Marlène. Zo kreeg Simone Hand wat mogelijkheden en stuitte Zoyla Barendse op Laura Hummel. De keepster stond meerdere keren een Heerhugowaardse treffer in de weg. Toch kon een openingsdoelpunt voor het team van Dick van Stralen niet uitblijven. Halverwege de eerste helft scoorde Ilse de Jong de verdiende 1-0. Drie minuten voor rust verdubbelde Amy Visser de voorsprong, die op dat moment een logische afspiegeling was van de verhoudingen in het veld. Dat Jessie Prijs voor de gasten de 2-1 maakte was wellicht een waarschuwing dat Libertas wel degelijk aardig kon voetballen. Tot die aansluitingstreffer was Marlène oppermachtig en had het zichzelf met meer treffers moeten belonen. Na de pauze was de dominantie van de Heerhugowaarders helemaal weg. Libertas kwam veel vaker voor het doel van Jacky Reus en maakte kort na de pauze de 2-2. Marlène ging steeds slordiger met het balbezit om en werkte zichzelf steeds meer in de problemen. Het kreeg veel minder kansen dan voor rust. Libertas was wel effectief en liep uit naar een 2-4 voorsprong. In de slotminuut schoot Amy Visser de 3-4 op het scorebord. Simone Hand leek de 4-4 te scoren, de lat stond de gelijkmaker in de weg.

Marlène’s verdediger Aaike Verschoor baalde na afloop flink van het verlies. ,,We maakten veel verkeerde keuzes in de loop van de wedstrijd. Het was lang geleden dat we zo diep moesten gaan. Libertas heeft een prima ploeg, dat wisten we. Toch was de nederlaag niet nodig. Niet leuk, maar voor ons wellicht een waarschuwing. Voor de competitie is het misschien goed dat er concurrentie is. Al is verliezen nooit leuk.”

FC Marlène- Libertas 3-4 (2-2). 9. De Jong 1-0, 17. Visser 2-0, 18. Prijs 2-1, 23. Prijs 2-2, 35. Prijs 2-3, 36. Mensies 2-4, 39. Visser 3-4.

Wilfred van den Hoven

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen