Waar in Alkmaar wordt het hardst geknald? Partij voor de Dieren start meldpunt vuurwerkoverlast

Connie Vertegaal
Alkmaar

Alkmaar heeft een online meldpunt vuurwerkoverlast. Het is een initiatief van de Partij voor de Dieren, die zo in kaart wil brengen waar in Alkmaar de overlast het grootst is.

De Partij voor de Dieren is voorstander van een algemeen vuurwerkverbod, die discussie wordt in de Tweede Kamer pas na de jaarwisseling weer opgepakt. Dit jaar mag er dus weer geknald worden, na twee coronajaren met een vuurwerkverbod.

De fractie heeft het meldpunt ruim vóór de jaarwisseling geopend. Fractievoorzitter Kivilcim Pinar: ,,Het harde geknal begint vaak al wéken voor Oud en Nieuw en zorgt ervoor dat mensen zich onveilig voelen op straat en in hun eigen buurt. Dieren ervaren grote stress en het komt daarnaast voor dat ze gewond raken door het afsteken van vuurwerk. Verder veroorzaakt vuurwerk milieuvervuiling.’’

Het meldpunt is te vinden op de website alkmaar.partijvoordedieren.nl. De partij wil weten waar in Alkmaar de overlast het grootst is. Pinar: ,,Daarnaast moeten de ingezamelde gegevens uit alle deelnemende gemeenten ons standpunt kracht bij zetten: een algeheel verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk voor alle gemeenten in Nederland.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.