Geen aanvraag herstructureringsplannen Ursemmerhof

Chalets aan de Ursemmerplas.© Archieffoto Mediahuis

Fiore Houwing
Ursem

Twee maanden geleden ontvingen alle eigenaren van caravans en chalets op recreatiepark Ursemmerhof een huuropzegging. De plannen voor herstructurering, die de eigenaren in de opzegbrief bekend maakten, zijn nog steeds niet aan de gemeente voorgelegd, blijkt nu.

Alvorens er gebouwd kan worden op Ursemmerhof, moeten de plannen voor herstructurering getoetst worden aan het bestemmingsplan. Een vergunning kan pas verleend worden als de gemeente Koggenland de plannen goedkeurt. Dit maakte de gemeente begin oktober al duidelijk.

Nu blijkt dat de plannen nog niet aan de gemeente zijn voorgelegd. „Het initiatief wat de chaleteigenaren hebben gezien in de brief waarin de huur is opgezegd, heeft de gemeente nog niet als aanvraag ontvangen”, laat een woordvoerder van de gemeente Koggenland weten.

Lees ook: Eigenaren recreatiepark Ursemmerhof in Ursem gaan schuil achter wirwar van bv’s

De directie van Ursemmerhof geeft aan ’alles in overleg met de gemeente te doen’. „Die betrekken wij uiteraard bij onze ideeën en planvorming”, laat zij schriftelijk weten. „Wij doen niets wat niet mag of niet aangevraagd is.”

De vraag of de bouwplannen al zijn goedgekeurd door de gemeente beantwoordt de directie met: „Onze plannen vallen al binnen het vigerende bestemmingsplan. Daarvoor hoeft geen nieuwbouwplan in te worden gediend.”

Lees ook: Leven als God aan de Ursemmerplas | column

Ook laat de directie weten dat het de bedoeling is dat de ontwikkelingen aankomend jaar van start gaan en dat „huurders in ieder geval kunnen blijven tot en met medio 2024, en waar nodig tot eind 2024.”

Lees ook: ’Wij laten ons niet wegjagen, hier moet het stoppen!’ Kees Karssen is tegen wil en dank strijder geworden voor behoud van het Ursemmerhof

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.