Kees Kooij heeft zijn allerlaatste ritje gemaakt. En uiteraard ging de wagen met zijn kist nog een keer langs boerderij De Vennik, waaraan hij zo verknocht was

Kees Kooij komt een laatste keer langs zijn geliefde boerderij De Vennik.© Foto Marc Moussault

Marten Visser
Zijdewind

Kees Kooij heeft vrijdag zijn allerlaatste ritje gemaakt. Met paard en wagen werd hij naar het crematorium gebracht.

Dat kon natuurlijk ook niet anders, want Kees was gek van paarden. Hij was een van de eerste koetsiers van de Westfriese Folklore in Schagen. Een jaar of zestig reed hij mee in de optocht, tot hij op zijn 85e een stap terug deed.

Kees Kooij was 68 jaar getrouwd met ’zijn Jannie’, die de laatste jaren ook zijn mantelzorger was. Samen boerden ze op boerderij De Vennik net buiten Zijdewind. Kees en Jannie verhuisden later naar een vrijstaand huisje aan de Tolkerdijk in Haringhuizen. Maar uiteraard hield de wagen met de kist vrijdag even halt bij de boerderij waaraan Kees zo verknocht was.

(Tekst gaat door onder de foto)

Bij boerderij De Vennik werd even halt gehouden.© Foto Marc Moussault

Hij wordt door zijn familie in de rouwadvertentie omschreven als een ’oersterke en sportieve vader, trotse opa en overgrootopa’. Hij was tot op tachtigjarige leeftijd een vaste waarde in het deelnemersveld van de Paaspolderloop. En als opa dan klaar was, dan had hij nog lucht genoeg om zijn kleinkinderen een stukje tegemoet te lopen.

Kees Kooij is 91 jaar geworden.

De laatste rit van Kees Kooij.© Foto Marc Moussault

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.