Herdenkingsboom voor coronaslachtoffers is niet goed aangeslagen. Den Helder plant binnenkort nieuwe ratelpopulair

Bezoekers leggen bloemen neer bij de ratelpopulier bij de plaatsing in april.© Archieffoto RedMouse

Lydia Jasper
Den Helder

De herdenkingsboom voor de coronaslachtoffers in Den Helder is niet goed aangeslagen en moet vervangen worden door een nieuwe exemplaar. De gemeente Den Helder plant binnenkort een nieuwe ratelpopulier op de plek.

De plaatsing van de herdenkingsboom vond plaats tijdens een bijeenkomst in april van dit jaar in het Timorpark. Vanwege coronamaatregelen was het niet mogelijk om de plechtigheid eerder te houden. De boom is bedoeld voor ’voor alle dierbaren die zijn verloren door het coronavirus’. In Den Helder ging het toen om 52 inwoners.

,,Achter dat getal gaan verhalen schuil van mensen die innig worden gemist’’, zei wethouder Peter de Vrij in zijn speech. ,,We herinneren ons vast ook nog de schrijnende beelden uit de periode dat afscheid nemen slechts heel beperkt mogelijk was. Wat een intens verdriet. We hopen dit nooit meer mee te hoeven maken.’’

Wanneer de wind waait, zorgen de bladeren van de ratelpopulier voor een apart tintelend geluid. Daar dankt de boom dan ook haar naam aan. Het idee voor de herdenkingsplaats kwam van Martijn van der Hert wiens grootmoeder Marie Ruiten-Post overleed aan de gevolgen van corona.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.