Het is een rampseizoen voor Marken: ’Maar alle spelers houden de moed erin’

Ron Weinbrecher
Marken

Aanvoerder Kevin Giele (30) van Marken neemt geen blad voor de mond als het gaat om de prestaties in deze voetbaljaargang. ,,Het is een rampseizoen, we hebben nog maar één punt als dat in de winterstop nog zo is, zijn we zo goed als gedegradeerd.”

Typerend voor de zoektocht naar punten is de positie van Giele in het veld. ,,Waar niet?”, reageert hij. ,,Ik heb alle posities al gehad. We zijn nog steeds bezig om de juiste formatie te vinden. We zijn zoekende.”

De speler uit Marken is een realist. ,,Wat de oorzaak is, dat is wel duidelijk. In de zomer zijn veel basiskrachten gestopt en dat hebben we niet kunnen opvangen. We hebben te weinig kwaliteit voor een tweedeklasser.”

De sfeer blijft gelukkig prima onder de spelers. ,,Daar is niks mis mee, maar we willen gewoon een keer een wedstrijd winnen”, zegt de Marker die zich verplaatst in de positie van trainer Ron van der Velde. ,,Die is af en toe wanhopig, hij wil ook presteren. Het wordt een lang seizoen, maar we geven niet op.”

Het enige punt dit seizoen werd behaald in de doelpuntrijke 4-4 tegen Zandvoort, de nummer vijf op de ranglijst. ,,Als we compleet zijn, veel strijd leveren en een beetje geluk hebben, kunnen we best een resultaat boeken.”

Giele spreekt zich uit over de sportieve toekomst van Marken. ,,Daar denk ik natuurlijk over na. We hebben kwaliteitsimpulsen van buitenaf nodig.” Om nuchter te besluiten: ,,Of dat gaat gebeuren? Marken is een prachtig schiereiland, maar het is voor veel voetballers wel een beetje uit de richting.’’

Marken - OSV

,,Ik hoop natuurlijk op winst, maar een punt zou al fantastisch zijn. OSV is geen hoogvlieger. Ik vermoed dat het een wedstrijd wordt met veel goals.’’

EVC - DVVA

,,EVC begon goed aan de competitie, maar draait nu iets minder. DVVA staat tweede, ik ga voor een 0-3.”

SDC Putten - Monnickdam

,,Monnickendam zit in hetzelfde schuitje als wij. Als het tegenzit degraderen we allebei en staat de Gouwzeederby volgend seizoen opnieuw niet op het programma. Ik denk dat Putten een grote uitslag neerzet. Ik houd het op 4-1.”

Jeffrey Karstens van EVC voorspelde dat Marken en Monnickendam zouden verliezen en dat voorzag hij juist. De Edammer zat er naast bij het resultaat van zijn eigen ploeg, die ruim verloor van Jong Holland.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Kevin Giele (Marken)

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen