’Zeevogels is in mijn optiek de beoogde locatie, omdat daar rond het complex ruimte ligt en het is waarschijnlijk de goedkoopste optie’

Ron Weinbrecher
Egmond aan Zee

Egmondia draait mee in de subtop van de vierde klasse. Aanvoerder Daan Groot (27) constateert dat het plezier en de animo terug zijn na een reeks zware seizoenen. ,,Degradatie was onvermijdelijk. Net als in veel andere kleine dorpen werd de selectie te klein om het niveau van de derde klasse vast te houden.”

De aangestelde trainer Marcel Blank kreeg de taak om de sfeer terug te brengen bij de Derpers. ,,En dat is goed gelukt”, stelt Groot. ,,We merken dat hij veel ervaring heeft en zijn trainingen zijn prima.” Daan Groot debuteerde op zijn vijftiende bij de club uit het kustdorp en maakte in zijn loopbaan twee uitstapjes. ,,Twee jaar gespeeld bij Foresters in de eerste klasse en een jaar bij Alkmaarsche Boys.”

De voetballer laat het daarbij. ,,Ik ben hier op mijn plek. We hebben bij Egmondia een leuke groep, we zijn allemaal vrienden van elkaar. Het niveau van de vierde klasse is prima voor ons. Zo blijft het een mix van prestatie en plezier.”

Hot item in de Egmonden blijft de al jaren op handen zijnde fusie van Egmondia, Sint Adelbert en Zeevogels. ,,De locatie tegenover het benzinestation is afgevallen en elke club is gevraagd plannen voor te leggen aan de gemeente om de nieuwe fusieclub op hun huidige locatie te herbergen”, legt Groot uit, die realistisch de mogelijkheden naast elkaar zet.

,,Het is bij Egmondia lastig om uit te breiden, Zeevogels is in mijn optiek de beoogde locatie, omdat daar rond het complex ruimte ligt. Het is waarschijnlijk ook de goedkoopste optie en dan is het vaak duidelijk waar de gemeente voor kiest. Ik vermoed dat er in het seizoen 23/24 een nieuwe Egmondse club en selectie is.”

Egmondia - Texel ’94

,,We winnen met 3-1. Texel’94 speelt haar wedstrijden op kunstgras, dat is in ons voordeel omdat we hier op gras spelen. We moeten zorgen dat we veel in de duels komen, dat is onze kracht. Thuis zijn we lastig te verslaan.”

Meervogels - Zeevogels

,,Weinig krachtsverschil denk ik. Zeevogels doet het hartstikke goed in de derde klasse en Meervogels is altijd sterk. Ik denk aan 2-2.’’

Duinrand S - Vesdo

,,We hebben tegen beide ploegen al gespeeld. Vesdo is sterker, 1-4.’’

Jort Feijen van Jong Holland voorspelde vorige week alleen de uitslag van zijn eigen team goed.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Daan Groot (Egmondia)

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen