Arrestanten van boerenprotest Zwolle weer vrij

ANP Producties | Bron: ANP
Zwolle

De drie mannen die donderdag werden opgepakt tijdens een actie van boeren in Zwolle zijn allemaal weer op vrije voeten, aldus de politie. Twee mannen werden gearresteerd omdat zij niet voldeden aan een vordering van de politie en de derde werd aangehouden wegens belediging. De actie heeft geen schade veroorzaakt, aldus de gemeente Zwolle.

Zwolle neemt vrijdag contact op met een voorman van de demonstratie om eventueel een afspraak te maken voor een gesprek met burgemeester Peter Snijders. De demonstrerende boeren trokken donderdagmiddag van het provinciehuis naar het gemeentehuis, omdat zij vonden dat de politie te agressief optrad. Dat zou het gevolg zijn van een noodbevel dat de burgemeester uitvaardigde toen er signalen waren dat demonstranten met giertanks en meststrooiers naar de binnenstad van Zwolle zouden willen rijden. De politie schoof onder andere met een shovel een tractor van de weg.

Snijders heeft gezegd dat hij wel met de boeren wil praten, als hem duidelijk is waar dat gesprek over moet gaan. Daarover wordt vrijdag overlegd.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.