Politie staakt zoektocht naar man met vuurwapen in omgeving Middenwaard Heerhugowaard, niemand aangehouden

Marjolein Elfring
Heerhugowaard

De politie is donderdagavond in de omgeving van Middenwaard met onder meer een helikopter op zoek geweest naar een man met een vuurwapen of een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man zou in verband worden gebracht met een beroving.

De politie kreeg omstreeks negen uur ’s avonds de eerste melding binnen over een man die in de buurt van Middenwaard met een vuurwapen rond zou lopen. ,,Er zijn meerdere meldingen geweest over een man met een vuurwapen of een voorwerp dat daarop lijkt. Hij zou zijn gesignaleerd in de buurt van het speeltuintje bij de skatebaan’’, aldus politiewoordvoerder Erwin Sintenie. ,,Even daarvoor kwam ook een melding binnen van een beroving.’’

Later op de avond bleek dat het niet om een beroving ging. ,,De collega’s hebben het slachtoffer gesproken en deze zou weg zijn gerend voor de man met het vuurwapen en daarbij zijn telefoon hebben laten vallen. Deze zou vervolgens door de man zijn opgeraapt.’’ De zaak wordt verder onderzocht, de zoektocht is inmiddels gestaakt.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.