Nog geen zicht op inhoudelijke behandeling hoger beroep in zaak vermoorde Sumanta Bansi uit Hoorn, eind januari wel pro-formazitting

Forensisch onderzoek op een bedrijventerrein in Hoorn. Daar werden in september dit jaar de resten van Sumanta Bansi gevonden, op aanwijzen van haar gastouder Manodj B., de man die haar om het leven bracht.© Foto NieuwsFoto.nl

Martijn Mak
Hoorn

Het is nog onduidelijk wanneer het hoger beroep in de zaak van de vermoorde Hoornse studente Sumanta Bansi plaatsvindt. Wel staat er eind januari een voorbereidende zitting op de rol.

De zogeheten pro-formazitting is op 30 januari bij het gerechtshof in Amsterdam. Hier neemt de rechter een besluit over het verlengen van de hechtenis van M. B, die wordt bijgestaan door advocaat Theo Hiddema. B. werd eerder tot vijftien jaar cel veroordeeld voor het ombrengen van Sumanta en het wegmaken van haar lichaam. Jarenlang heeft hij zijn daden verzwegen, ontkend en de politie op het verkeerde been gezet met valse verklaringen. Tot half september dit jaar. Toen klapte hij uit de school en onthulde de verstopplaats, een groenstrook langs bedrijventerrein Hoorn 80 in zijn woonplaats Hoorn.

’Ga hem nooit vergeven’

„Ik accepteer het niet en ga het hem nooit vergeven”, zegt Sumanta’s moeder Sharmila Nanda in een reactie op het hoger beroep. „Hij moet een hogere straf krijgen. De vijftien jaar celstraf die hij eerder kreeg, is niets. Wij - ik, Sumanta’s vader Marlon en zus Sharissa, hebben levenslang. Het is niet te verwerken dat hij haar heeft vermoord, nog steeds niet.”

Sumanta kwam in 2016 naar Nederland om hier biomedische wetenschappen te studeren. Ze kwam bij een bevriend gastgezin in Hoorn terecht, van de familie B. Daar ontspoorde de situatie in ongeveer twee jaar tijd volledig. Ze had een heimelijke relatie met B., de vader van het gezin, en raakte tot twee keer toe zwanger. In februari 2018 verdween ze van de aardbodem. Later bleek dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Lees ook: Reconstructie: hoe gastouder van vermoorde Sumanta Bansi politie en justitie op het verkeerde been zette

Lees ook: Ouders vermoorde Sumanta Bansi bezoeken vindplaats dochter: ’Het was erg emotioneel’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen