90 stuks Cobra en 25 Lupo. Hilversummer (21) had kofferbak vol zwaar vuurwerk. Maar alle ’foute vrienden’ zijn gedag gezegd

Jurgen Swart
Hilversum

De 21-jarige Y.Z. uit Hilversum is door de economische politierechter in Utrecht veroordeeld tot 240 uur werkstraf waarvan de helft voorwaardelijk. De Hilversummer kreeg die straf omdat hij 115 stuks verboden vuurwerk in zijn bezit had.

Twee jaar geleden werd Z. in zijn auto gecontroleerd. De politie vond veel zwaar vuurwerk, 90 stuks Cobra en 25 stuks Lupo.

De Hilversummer bleef op vrije voeten. Hij hoefde ondanks deze grote hoeveelheid vuurwerk niet in voorarrest. De man heeft daarna direct het juiste pad gekozen. Hij heeft in zijn hbo-opleiding alle tentamens gehaald. Hij heeft ook een bijbaantje gezocht en al zijn foute vrienden gedag gezegd.

Ontploffen

’Het vuurwerk had in mijn hand kunnen ontploffen’, gaf hij zelf toe. Het Openbaar Ministerie benadrukte dat vuurwerk ook elders wordt gebruikt door criminelen. Normaal past alleen gevangenisstraf, stelde officier. Het OM eiste toch maximale werkstraf en een voorwaardelijke celstraf.

De rechter was het met advocaat Daniel Kops eens dat alleen een werkstraf voldoende is. De Hilversummer heeft het druk en er is veel tijd verstreken voordat deze strafzaak voorkwam.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen